onsdag 15 juni 2011

Vill du lära dig lägga pärlplattor?

I detta inlägg tänkte jag ge dig tips och idéer på var du kan inhandla pärlor och pärlplattor, om du vill lägga personporträtt mm.

Själv köpte jag mitt pärlplattekit på Panduro, Photopearls, men är egentligen Nabbi pärlor om jag har förstått rätt. Här kan du köpa startkitet, 

* Panduro

* Skapa mera

* och säkert på flera ställen, sök på Photopearl startkit på google eller liknande.

Jag tycker att detta är ett bra startkit att börja med, sedan kan man alltid köpa nya flaskor med varje färg på exempelvis Panduro eller en del leksaksaffärer. Jag är nybörjare när det gäller att lägga pärlplattor så många amatörer och proffs skulle rekommendera Hama pärlorna istället. Men det är något jag tycker man kan prova sig fram med. Hama pärlor kan du köpa på:

* Panduro

* Creative company

* Bara pyssel

* Sedan finns de även på fysiska butiker som BR och Toys R Us mfl (och panduro självklart)

Sedan behöver du även piggplattor som man kan sätta ihop och de kan du också köpa på ställen där du kan köpa pärlorna. Som exempelvis Panduro.

För att det ska bli lättare att lägga ett porträtt så behöver du antingen photopearls program som du får med i startkitet eller så "laddar du ner" Perler gratis på Perlers hemsida.
Jag tycker själv att Perler programmet är lite mer avancerat men det beror lite på vad för sorts porträtt/pärlplatta man ska göra. Jag rekommenderar båda två.

Något som också kan vara bra att ha är limark, som du sätter på pärlorna och sedan på en canvas tavla eller liknande. Om det är något du undrar över får du väldigt gärna fråga mig!
Lycka till med pärlandet!

Vid ett senare steg kan jag visa hur man kan gå till väga för att få fram ett porträtt, men det är jag själv inte super duktig på, men övning ger färdighet som man säger =P =)

Jag ska även visa och berätta om ett annat projekt jag har gjort på senaste tiden. Med större pärlor, väldigt häftigt måste jag säga. Det får ni vänta på med spänning ;) =P

Mvh/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar